Bu yazımızda dünyanın en yoğun 5 şehrini listeleyeceğiz. Bu sıralama, özel olarak şehirlerdeki kilometrekareye düşen en fazla kişi sayısına göre yapılmıştır. Tüm veriler UN Habitat veri setinden alınmıştır.
1- Dakka, Bangladeş (44.500 kişi / kilometrekare): Bangladeş’in başkenti, dar alanda kısa paslaşmaların olduğu bir şehirdir. 17 milyon insan dar metropol kent alanına sıkışmıştır. Bangladeş’te halk son derece fakir bir hayat yaşamaktadır. Ayrıca, Dakka’da, toplu taşımacılık ve altyapı projeleri bulunmamaktadır. Bu aşırı kalabalıkla baş edebilecek bir polis sistemi de bulunmamaktadır. Dakka’nın sokakları daima tıklım tıklımdır.
2- Mumbai, Hindistan (31.700 kişi / kilometrekare):20,7 milyonluk bir nüfusa sahip olan şehir, Manila ve Detroit’in toplam nüfusu kadardır. Üstelik bu nüfus çok daha küçük bir alanda bulunmaktadır. Bu kalabalık şehrin en güzel özelliği ise Hint dizi ve film sektörüne olan olumlu katkısıdır.
3- Medellin, Kolombiya (19.700 kişi / kilometrekare): Medellin, Kolombiya’nın ikinci en büyük şehridir ve bir zamanların popüler ismi Pablo Escobar’ın şehridir. Medellin’in 3.7 milyon nüfusu vardır ama insanlar bu şehirde dar alanda yaşamaktadırlar.
4- Manila, Filipinler (14.800 kişi / kilometrekare): 12.5 milyon insan şehrin merkezine, bu süper karmaşık şehre sıkışmış durumda. Ayrıca, etrafını çevreleyen kırsal alanda da 8 milyon insan yaşamaktadır. Bütün bu yoğunluğa birde yoksulluk da eklenince hayat oldukça çekilmez olmaktadır.
5- Kazablanka, Fas (14.200 kişi / kilometrekare): ‘Beyaz Şehir’ olarak bilinen Kasablanka, uzaktan parlak bir mücevher gibi gözükür; mermerden yapılmış bir heykel gibidir. Uzaktan hoş görünen şehre yaklaştıkça işin rengi değişir. Trafik tıkanıklığı ve kirlilik içinde yaklaşık 7 milyon insan burada yaşamaktadır.