iyimi boyle bilgi sitesi

Burun İçin Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır

Sağlık 18 Ocak 2019
Burun İçin Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır

Grip, nezle ve burun tıkanıklığı durumlarında doktorunuz size burun içine tuzlu su uygulamanızı isteyebilir. Tıpta serum fizyolojik ya da SF(esef) diye söylenir ama halk arasında burun içi tuzlu su olarak bilinir. Burun içi tuzlu su uygulaması özellikle çocuklarda burnun açık olması için uygulanan ağrısız ve faydalı bir yöntemdir. Burun içi tuzlu su uygulaması geçirilen enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırır. Küçük bebek ve çocuklar için burun içi tuzlu su uygulama yönteminin nasıl yapılacağını mutlaka doktorunuza tanışın ve nasıl yapıldığını öğrenin. Peki burun içine uygulanan tuzlu su nasıl hazırlanır. Bu yazımızda bunu anlatacağız.

Burun İçin Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır

Tıkalı olan burnun açılması için evde kolay ve pratik bir şekilde tuzlu su hazırlanabilir. 1 su bardağı suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz atılabilir. Bunun içerisine yarım çay kaşığı karbonat da atılabilir ama bu isteğe bağlıdır. Bu karışım güzelce iyice karıştırılır. Bu karışımı hazırlarken kaynatılmış ve soğutulmuş su kullanılmalıdır.

Burun İçin Tuzlu Su Nasıl Uygulanır

Büyük çocuklar ve yetişkinler tuzlu suyu direk burunlarına çekerek uygulayabilirler.

Küçük çocuklar ve bebekler için başka yöntemler gerekebilir. Evde hazırlanan burun içi tuzlu suları genelde çocuklara uygulamak zor olabilir. Çünkü küçük çocuklar, tuzlu suyun genizlerini rahatsız ettiğinden dolayı tuzlu suyu burunlarına çekmek istemezler. Bu yüzden küçük çocuklara sprey ya da damlalar önerilir. En kolay ve etkili pratik yol ise, 5cc lik küçük enjektöre tuzlu suyu çekmek ve her bir burun deliğine 2cc olmak üzere burun deliğinden ağız boşluğuna doğru enjekte etmektir. Tuzlu suyu uygularken dikkat edilmesi gereken ise tuzlu suyun burun deliğinden geniz bölgesine doğru uygulamaktır. Enjektörü elbette iğnesiz olarak uygulayın. Buruna uygularken beyne doğru değil, burun girişinde bulunan ve genize açılan burun deliğine uygulayın. Eğer nasıl yapacağınızı tam olarak bilmiyorsanız aile hekiminizden bu yöntemi öğrenin.

Önemli Not: Yanlış bir uygulama yapmamak için hekiminizden nasıl yapılacağı konusunda mutlaka bilgi alın.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.