iyimi boyle bilgi sitesi

Sphynx Kedisi Hakkında Herşey

Güncel Bilgiler 16 Ocak 2019
Sphynx Kedisi Hakkında Herşey

Kaza sonucu ortaya çıkan Sphynx kedileri, genetik mutasyon sonucunda dünyaya geldi. Kanada’da ortaya çıkan bu ırk, kürke sahip olmaması sebebiyle bir anda ilgi odağı haline geldi. Sphynx kedileri, 1970 yılından itibaren sayıca çoğalmaya başladı. Mısır’da, piramitlerin önündeki Sfenkslere benzetilen Sphynx kedileri ismini buradan almakta. Sphynx kedileri, kanada tüysüz kedisi veya sfenks kedisi olarak da Türkiye’de tanınmaktadır.

Sphynx Kedisi Hakkında

Kedi ırkı: Sfenks, Sphynx, Kanada Tüysüz Kedisi
Kökeni: Kanada
Vücut tipi: Orta boyutlu kedi sınıfında kabul edilen bu ırk çok fazla büyümüyor.
Tüy uzunluğu: Tüysüz
Kuyruk uzunluğu: İnce
Gözleri: Büyük limon şeklinde gözlere sahiptir.
Yaşam ömrü: Sphynx kedilerinin yaşam süresi, diğer ırklara göre biraz daha kısadır. Ortalama 8-14 yıl yaşıyorlar.
Karakteri: Sphynx kedileri her kedi ırkında olduğu gibi ilgi çekmeyi çok seviyor. Tüysüz olmaları nedeniyle ilgi çekmekte hiç de zorlanmıyorlar. Sakin, sadık ve nazik bir kedi ırkı.
Ağırlığı: 2.5 ile 5.5 kilogram arasında değişen ağırlıklara sahip olabiliyor.
Hobileri: Sphynx kedisi etrafı keşfetmekten çok hoşlanıyor. Araştırmacı bir ruhu var. Evinizdeki tüm odalara girip çıkmak isteyecektir. Her tür köşe, delik ne görürlerse girip bakmaya bayılırlar.

Sevecen midir?:  Fazlasıyla sevecen bir kedidir. Birinin ona arkadaşlık etmesini sever. Kucaklanmayı sever. Sizle uyumak isteyebilir. Tüyleri olmadığı için yanınızda sıcak su torbasıyla yatıyormuş gibi hissedersiniz.

Çocuklarla iletişimi: Çocuklarla hiç bir sorun yaşamadan vakit geçirebilirler. Oyun oynamayı seven bir kedi ırkı olduğu için çocuklara bayılırlar.

Evdeki diğer hayvanlar ile iletişimi: Sosyal yapıları sayesinde her türlü hayvanla çok iyi anlaşabilirler.

En sevdiği oyuncak: Koşmaktan çok hoşlanan Sphynx kedisinin favori oyuncağı lazerler. Oyun oynarken hep hareket halinde kalmayı istediği için, Sphynx kedilerini basit bir lazerle saatlerce eğlendirebilirsiniz.

Korkusu: Sosyal bir yapıya sahip olan Sphynx kedisi yalnız kalmaktan hoşlanmıyor. Bu nedenle çoğu zaman bir başka Sphynx kedisi veya bir köpek ile birlikte beslemeniz tavsiye edilir.

Sphynx kedisinin Bakımı: Sphynx kedisinin tüyü olmasa da her kedi gibi bakıma ihtiyacı var. Derisinde biriken yağları haftalık bir banyo ile temizlemeniz önerilmekte. Yağlar kediniz için herhangi bir olumsuzluk oluşturmasa da, koltuklarınızda leke bırakabilir. Tüy derdi yok ama sağda solda yağ lekeleri bırakabilir.

En hassas olduğu şey: Sphynx kedisi, soğuğa karşı çok hassas. Bu yüzden kedinizi her zaman sıcak bir ortamda tutun.

Zeka seviyesi: Tüm kedi ırkları baz alındığında zeka seviyesi 10 üzerinden 9 dur. Çok zeki ve sosyal bir kedidir.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.